هرس درختان آلو

آشنایی با درختان آلو:

درخت آلو دارای واریته های مختلفی در رنگ های قرمز و زرد و بنفش و... است که میوه ای گرد، کروی، بیضی و کشیده ای دارد که از طعم شیرینی برخوردار است، بسیار گوشتی است و در مرکز آن هسته ی سفت و سختی قرار دارد که مصرف خوراکی ندارد چرا که تلخ است.
بسیار بازارپسند است و از تراز تجاری بالایی برخوردار است. در بیشتر مناطق رشد می‌کند. خاصیت دارویی و درمانی زیادی دارد. گرده افشانی آن توسط باد و حشرات مختلف انجام میشود. آلو از درختان مثمر به شمار میرود. خواص بسیاری دارد و سرشار از ویتامین های مختلفی است. از رشد آسان و نسبتا سریعی برخوردار است. باردهی بالایی دارد طوری که میوه این گیاه به صورت خوشه ای ظاهر می‌شود. درباره منشاء آلو گفته می‌شود که این گیاه بومی مناطق از اروپا، ژاپن و.‌‌‌.. است. به صورت درختچه ای جمع و جور رشد میکند که شاخه های نرمی دارد و دارای برگ های سبز رنگ روشنی با شیار های ظریف است.
درختی خزان پذیر هست طوری که با شروع فصل خزان برگ های این گیاه ابتدا تغییر رنگ داده و در نهایت به زمین میریزند، توجه داشته باشید که آلو از جمله درختان خزان پذیری است که سطح کشت گسترده ای دارد طوریکه در بیشتر نقاط جهان این گیاه را به صورت بومی کشت میکنند که بیشترین ارقام تجاری آن متعلق به آلوی اروپایی است. درخت و نهال آلو در سایز و اندازه های مختلف کوچک تا متوسط بسته به نوع واریته و همچنین شرایط اقلیمی و جغرافیایی رشد می‌کند. برگ های این گیاه تخم مرغی شکل، بیضی و نوک تیز است که دمبرگ کوتاهی نیز دارد که دارای گل های کوچک زیبای چند گلبرگی به رنگ سفید و گاها بنفش و قرمز است که در فصل بهار شکوفه میدهد. آلو علاوه بر خاصیت دارویی و درمانی کاربرد صنعتی نیز دارد. طبع آلو شیرین و سرد است و خشک شده آن سردی بیشتری دارد، حتی برگ های این گیاه طبع سردی دارند و سرشار از ویتامین های مختلفی است.

از خواص آلو:

آلو ارزش غذایی بالایی دارد و حاوی ویتامین آ، برخی ویتامین های گروه ب، پتاسیم، مس، منگنز و... است. در نتیجه برای سلامتی فواید بسیاری دارد. از خواص آلو میتوان برای کمک به درمان یبوست، کمک به کاهش قند خون، کمک به سلامت قلب، کمک به کاش وزن، جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان و..‌‌. اشاره کرد. البته خواص انواع آلو های مختلف تفادت چندانی با هم ندارد و از آن جایی که همه از یک خانواده هستند و ارزش غذایی بالایی دارند؛ به سلامتی بدن کمک قابل توجهی میکنند.
بهتر است برای حفظ سلامتی قلب، استخوان ها و بهبود شناختی خود اضافه کنید، اما توجه داشته باشید که روزانه بیشتر از ۵ تا ۶ عدد آلو استفاده نکنید چرا که در هر صورت قند خون شما را بالا می‌برد.

هرس درختان آلو:

درخت آلو یکی از درختان هسته دار است که در شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت دارد. این درخت از نوع درختانی است که فصل بهار شکوفه میدهد. برای حفظ این درخت در برابر آفات و بیماری ها و در نتیجه حاصل شدن محصول با کیفیت، باید آن را به موقع هرس کرد.

مزایای هرس درختان آلو:

مزایای هرس و تربیت درختان آلو به شرح زیر است؛
_ افزایش اندازه و کیفیت میوه
_ تحریک نمو جوانه گل در کل تاج درخت
_ افزایش قدرت درخت و تحریک نمو شاخه های میو۶ ده
_ کاهش تمایل به سال آوری
_ کاهش بروز و انتشار بیماری
_ تسهیل عملیات باغبانی مثل تنک، انواع سم پاشی کود و سم و برداشت و میوه
آلو مانند سیب و گلابی به هرس دقیق نیاز ندارند، اما هرس چوب قدیمی تضمینی برای داشتن محصول بیشتر است. از هرس آلو در فصل زمستان باید اجتناب کرد، زیرا ریسک بروز بیماری برگ نقره ای را که درختان میوه هسته دا مستعد آن می‌باشند، افزایش میدهد‌.

                                                                              در مورد نهال بیشتر بخوانید : هرس درختان و نهال گلابی                                                              

هرس درختان آلو

روش های هرس و تربیت درختان آلو:

شکل هرمی:

درختان تربیت شده به فرم هرمی باید مقابله با پرندگان سودمند است. درختان پیوند شده روی پایه ی سنت جولین ۴/۲ A متر و روی پایه پیکسی ۸/۱ متر خواهند بود.
در این روش نهال در سال اول از حدود ۶۰ سانتی متر بالای سطح خاک برش می‌خورد. برش باید درست در بالای جوانه انجام شود و نیز باید اطمینان حاصل نمود که حداقل سه تا چهار جوانه در زیر محل برش باقی بماند.
در سال دوم ساقه اصلی در ارتفاع ۴۵ سانتی متری بالای شاخه برش خورده و حدود پنج شاخه جانبی نیز در ارتفاع ۲۵ سانتی متری برش داده می‌شود.
در سال سوم ساقه اصلی در ارتفاع ۴۵ سانتی متری بالای شاخه برش خورده و حدود سه شاخه رشد کرده در زیر محل برش نیز در طول ۲۴ سانتی متری قطع میشوند‌. این فرم بیشتر برای درختان غیر مثمر به کار میرود. اما روش اسپیندل که مشابه این روش است برای درختان میوه دار و هسته دار مناسب است. تفاوت فرم اسپیندل با روش هرمی در این است که در فرم اسپیندل به درخت اجازه داده نمی‌شود که از ارتفاع مشخصی بلندتر شود و هر سال رشد آن کنترل می‌شود.

کل شلجمی:

این شکل بیشتر در مورد کاری و محدود کردن ارتفاع درخت و گسترده نمودن تاج آن به کار میرود. در این روش پس از کشت نهال در زمین، سر آن را در فاصله ای حدود ۱۲۰ سانتی متری زمین قطع می‌سازند. نهال در سال بعد تولید تعدادی شاخه فرعی می‌کند که در زمستان تعدادی از آن ها را که از رشد چند جوانه بالایی حاصل شده و زاویه ی بسته و رشد عمودی دارند حذف و از،بین بقیه دو تا پنج شاخه را که با تنه ی زاویه‌ نزدیک به عمود داشته، در اطراف تنه اصلی واقع شده و با یک دیگر ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر فاصله ی عمودی داشته باشند به عنون شاخه های اصلی درخت آینده انتخاب و بقیه را از تنه قطع می‌کنند. در این شکل تربیت هیچ شاخه ای مداوما حالت پیشاهنگ به خود نخواهد گرفت و به مجرد این که شاخه ای بر دیگران مسلط و از آن ها بزرگ تر شد باید سر آن ها را قطع و نقش پیشاهنگ را به شاخه ی دیگری واگذار کرد. این طرز تربیت باعث میشود که درخت در تمام جوانب خود دارای شاخه های قوی بشود. شاخه ها بتوانند محصول زیادی تولید کرده و در برابر وزن آن نیز فشار های خارجی به راحتی مقاومت کنند.

شکل جامی:

این شکل فاقد شاخه ی پیشاهنگ است و در هنگام انتخاب شاخه های اصلی، فاصله عمودی آن ها با یکدیگر کم تر و حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر در نظر گرفته میشود. چنین شاخه هایی پس از این که رشد کردند و قطور شدند فواصل بین را پر خواهند کرد و چنین به نظر خواهد آمد که همگی از انتهای تنه منشعب شده اند. شکل جامی بیشتر برای هلو و آلوی ژاپنی و گاهی اوقات برای برخی از ارقام سیب و بادام به کار میرود. حسن این شکل باز بودن قسمت مرکز تاج و نفوذ نور کافی به داخل آن میباشد. مهم ترین عیب این روش آن است که محل اتصال شاخه های اصلی به تنه به دلیل تراکم آن ها نسبتا ضعیف است و همیشه این خطر وجود دارد که در اثر وزن میوه و فشار ناشی از برف و یخ زمستانه، تنه یک یا چند شکاف از وسط بردارد و درخت از بین برود.

روش بادبزنی:

ایجاد شکل بادبزنی نیاز به دیوار یا حصار با سیم افقی ثابت به طول ۱۵ سانتی متر دارد. در فضای کم، محصول خوبی حاصل می‌شود.
در اکثر درختان آلو تا ۱۲ سال پس از کاشت، هرس اثر چندانی روی تشکیل میوه آن ها ندارند. در درختان آلو، میوه به صورت جانبی روی مهمیزهای کوتاه تشکیل میشود و با افزایش سن درخت و شلوغ شدن مرکز درخت، باید تعدادی از شاخه ها را حذف نمود تا نور بیشتری به مرکز درخت تابیده شود. سربرداری شاخه های بارور در بعضی از ارقام که تولید محصول زیاد میکنند، باعث جلوگیری از شکسته شدن شاخه ها میشود. برش ها باید به درستی انجام شود و برش های بزرگ باید با چسب زخم پوشانده شوند. شاخه های مرده و بیمار نیز باید حذف گردند.
در هنگام حذف کامل شاخه ها، باید دقت داشت که هر چه زاویه ای که شاخه با تنه و یا شاخه حامل خود می‌سازد به قائمه نزدیک تر باشد این شاخه ها قوی تر بوده، رشد بهتری خواهد نمود و چنین زاویه ای در مقابل وزن میوه و فشار های خارجی نیز مقاومت بیشتری خواهد داشت. بنابراین در هنگام هرس باید در درجه اول شاخه هایی حذف شوند که با تنه و یا شاخه حامل خود زاویه بسته تری می‌سازند و در نتیجه ضعیف تر هستند.
شاخه هایی با زاویه ی تنگ به خاطر ضخامت کم پوست و نحوه تشکیل پارانشیم چوب در محل انشعاب ضعیف تر هستند.

هرس درختان آلو | نحوه و شرایط هرس درست و صحیح نهال آلو

در نهالستان [یشیل نهال] به ارائه بهترین و باکیفیت‌ترین نهال‌ها افتخار می‌کنیم. هدف ما کمک به شما در ایجاد باغ‌ها و مزارع سرسبز و پربار است. در مجموعه ما می‌توانید انواع نهال‌های میوه، درختان زینتی، و گیاهان مختلف را پیدا کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده محصولات متنوع، و دریافت مشاوره تخصصی، شما را دعوت می‌کنیم تا به صفحه اصلی نهالستان ما سر بزنید. در این صفحه می‌توانید تمامی اطلاعات مورد نیاز برای خرید نهال آلو یا قیمت نهال آلو و انگور و ... های باکیفیت را به دست آورید و با اطمینان کامل خرید کنید.

منتظر حضور شما هستیم تا تجربه‌ای بی‌نظیر از خرید نهال داشته باشید و به باغ یا مزرعه خود جان تازه‌ای ببخشید.