آفات و بیماری های درختان به

آفات و بیماری درختان به 

آفات و بیماری درختان با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی و نوع کشت متفاوت است،گاهی مواقع این آفات نه تنها آسیب زا نیست بلکه مفید نیز هستند.درخت به یکی از پر طرفدارترین ارقام میوه میباشد که نه تنها خود میوه بلکه برگ آن قابل استفاده است .

آفات و بیماری های درختان با توجه به شرایط اقلیمی، آب و هوایی و نوع کشت متفاوت است. همه حشرات برای درختان آفت محسوب نشده و حتی میتوانند برای درخت و میوه مفید واقع شوند. بنابراین باید آفات و بیماری های رایج و شایع هر درخت را شناخت.
امروز با مهم ترین بیماری ها و آفات درختان به آشناخواهیم شد :

مهم ترین بیماری درخت به

۱_بیماری پوسیدگی قهوه ای درخت به
۲_بیماری زخم برگ درخت به
۳_بیماری آتشک (آتش سوزی)درختان به
۴_بیماری تاج گل (تومور شاخه )درخت به
۵_بیماری لکه برگ درخت به
۶_بیماری کوک پودری درخت به

مهم ترین آفات درخت به

۱_آفت شب پره درخت به 
۲_پروانه میوه ای شرقی درخت به
۳_حفار شاخه هلو درخت به
۴_حشره فلس دار سن خوزه درخت به
۵_آفت دم قهوه ای درخت به
۶_آفت شیار خوار درخت به

۱_ بیماری پوسیدگی قهوه ای درخت به

این بیماری با عنوان بیماری قارچی معرفی میشود که با وجود علائمی مثل مرگ شاخه و برگ و شکوفه های درخت به همراه است ،حاشیه شاخه و برگ درختان فاسد و قهوه ای میشود و ماده چسبناکی بر روی برگ درختان ترشح میشود ،زمانی که رطوبت آب و هوا و خاک بالا باشد لکه های قهوه ای روی گل درختان به ایجاد میشود .

علایم این بیماری بسته به نوع گیاه متفاوت بوده و سوختگی گل و پوسیدگی میوه از علایم شناخته شده این بیماری هستند. علایم اولیه سوختگی گل شامل پژمردگی و قهوه ای شدن گل ها بوده که به صورت دسته های گل به شاخه آویزان میمانند. آلودگی ممکن است گسترش یافته و سیخک های حامل گل ها را نیز در بر بگیرد. اگر شاخه های آلوده کاملا از بین نروند، آلودگی از شکوفه به برگ ها و میوه های در حال رشد منتقل میشود. در این حالت برگ ها خشک شده و در تمام مدت سال روی درخت باقی میمانند. پوسیدگی میوه میتواند بر روی میوه های روی درخت و میوه های انبار شده اثرگذار باشد و ایجاد لکه های قهوه ای نرم بر روی میوه کند. با بزرگ شدن لکه های روی میوه، جوش های سفید مایل به زرد به صورت دایره ایجاد میشود. سپس میوه ها به صورت کم آب و پوسیده وبه حالت مومیایی شده روی درخت آویزان میمانند. میوه ها در هنگام انبارداری نیز میتوانند علایم بیماری را از خود نشان دهند.
قارچ های monilnia laxa, m.furctigena, m.furcticola باعث ایجاد این بیماری میشوند. 
قارچ عامل بیماری زمستان را بر روی بقایای گیاهی، شانک شاخه ها و یا میوه های مومیایی باقی مانده روی درخت سپری میکند. اسپورهای این قارچ توسط باغ، باران و حشرات منتقل میشود. آلودگی معمولا از راه زخم هایی که حشرات یا پرندگان روی میوه ایجاد میکنند و یا از تماس میوه های سالم و میوه های آلوده اتفاق می افتد. رطوبت بالا، باران و دمای معتدل(۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد) در دوره گلدهی گیاه، شرایط مناسبی برای آلودگی فراهم میکند. همچنین در چنین شرایطی میتوان به راحتی بر روی میوه جوش های متحدالمرکز را مشاهده نمود. علایم بیماری از اواسط تابستان به بعد بر روی میوه های آویزان به درخت و یا در انبار ظاهر میشود. میوه های انبار شده به علت آلودگی به رنگ سیاه در می آیند. به دلیل انتقال سریع اسپور های قارچ، خسارت بیماری در باغ و انبار قابل توجه خواهد بود.

درمان ،کنترل،مبارزه و پیشگیری بیماری پوسیدگی قهوه ای درخت به

در اولین مرحله بهتر است از قارچ کش های مناسب استفاده بکنید ،که این امر زمانی باید اتفاق بیفتد که گل درخت به در معرض رطوبت قرار میگیرد ، خوب است بدانید زمانی که درختان شما به این بیماری دچار شده اند باید که از آبیاری بارانی درختان خود اجتناب کنید . 
از بین بردن میوه های مومیایی شده روی درخت و هرس شاخه های آلوده نیز از دیگر راهکار های کنترل این بیماری است.

از بین بردن عامل ایجاد کننده زخم در گیاه موثرترین روش کنترل این بیماری است. کنترل حشرات و پرندگانی که به عنوان ناقل عمل میکنند یا سبب زخم در میوه ها میشوند یکی از راه های کاهش شیوع بیماری است. برای پرندگان میتوان از مترسک استفاده کرد. در بسته بندی و نگهداری میوه ها به مراقبت ویژه ای نیاز است زیرا امکان انتقال قارچ بین میوه ها بسیار بالا میباشد.
در گام اول مدیریت، کنترل تلفیقی شامل اقدامات پیشگیرانه و استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک توصیه میشود. برای کنترل شیمیایی این بیماری میتوان از قارچ کش های کاپتان ۵۰٪، مانکوزب ۸۰٪، (دایتان ام-۴۵)
و تری فلومیزول+ سایفلوفنامید ۱۸.۴٪ (پانچو تی اف)
استفاده کرد. نوبت اول سمپاشی قبل از باز شدن گل ها و نوبت دوم بعد از ریزش گلبرگ ها میباشد. سمپاشی های بعدی محض بروز شرایط مساعد و یا با مشاهده اولین علایم روی میوه و با نظر کارشناس توصیه میشود.
و برای پیشگیری: استفاده از ارقام مقاوم به بیماری، قطع و از بین بردن شاخه های آلوده در اوایل بهار، حذف و انهدام میوه های آلوده، اجرا یک برنامه تغذیه ای صحیح همراه با آبیاری مناسب، بررسی منظم باغ به منظور حذف شاخه های آسیب دیده و میوه های مومیایی شده، جلوگیری از ایجاد زخم و صدمه دیدن میوه ها، هرس درختان به منظور تهویه و جریان هوا در بین شاخسار درختان، هنگام هرس از قیچی باغبانی تمیز و استریل استفاده کنید، عدم حمل و بسته بندی میوه های آلوده.

۲_ بیماری زخم برگ درختان به 

یکی دیگر از بیماری های درختان به زخم برگ به می باشد که نوعی بیماری قارچی است . زمانی که درخت مبتلا به این بیماری است لکه های قرمز تیره و قهوه ای رنگی روی برگ درختان ایجاد میشود و خزان زودرس و ریزش زودبه هنگام برگ درختان را شاهد خواهید بود . به تدریج با رشد این بیماری برگ درختان لکه های ارغوانی با مرکزیت برجسته و سفید رنگ به خود میگیرند .

لکه های قرمز تیره و قهوه ای روی برگ ها، ریزش بیش از حد و زودرس برگ از درخت، لکه های ارغوانی کوچک و برجسته با مرکز سفید روی برگ ها. این بیماری نیز یک بیماری قارچی هست. بنابراین عامل آن قارچ میباشد.

درمان ،کنترل،مبارزه و پیشگیری بیماری زخم برگ درخت به 

جمع آوری شاخه و برگ آلوده درختان به یکی از اولین اقدامات جهت کنترل و کاهش بیماری زخم برگی است ،اغلب بیماری های درخت به از آبیاری بیش از حد این درخت به وجود می آید که بهتر است از این کار خودداری کنید و استفاده از قارچ کش های معمولی به صورت محلول پاشی بر روی سرشاخه های جوان را از یاد نبرید. در پاییز تمام برگ های افتاده را از باغ بیرون کنید، ممکن است به کاربرد های قارچ کش مناسب نیاز باشد، باغ هایی که تحت درمان قرار میگیرند معمولا عاری از زخم برگ هستند.

۳_بیماری آتش سوزی(آتشک)درختان به

یکی از انواع بیماری باکتریالی درختان به بیماری آتشک می باشد که علاوه بر تاثیر بر روی میوه باعث پژمردگی برگ و شکوفه درختان به نیز میشود . این مریضی به طور میانگین بر سرشاخه درختان تاثیر بالاتری داشته و سبب مرگ ناحیه ی جدید رشدی درختان به میشود . زمانی که یک برگ سالم را میسوزانید علائم سوختگی زیادی روی آن باقی می ماند این بیماری نیز همانند این عمل انگار که درخت را سوزانده باشیم و بعد از مدتی آن را خاموش کرده باشیم ،همینقدر به کلیت درخت آسیب میرساند و سبب بدشکلی و دفرمه شدن درخت میشود . 

پژمرده شدن و مرگ شکوفه ها، فاسد شدن شاخه های کوچک و سپس مرگ آن ها، به نظر میرسد گیاه در آتش سوخته است. یک بیماری باکتریایی است که عامل آن باکتری erwiniaاست.

درمان ،کنترل،مبارزه و پیشگیری بیماری آتشک درخت به

در این بیماری حتما باید چوب های آلوده را از تنه درخت به جدا کرده و بسوزانیم و یا با استفاده از مخلوط بردو و مواد مس ثابت شده به مواد آلی مورد استفاده خاک تبدیل کنید . 
استرپتومایسین یا مس برای جلوگیری از این بیماری گزینه خوبی میتواند باشد .
چوب آلوده را ببرید.
چوب ها را برای تولید مواد آلی با مخلوط بوردو یا مواد مس ثابت شده درمان کنید.
استرپتومایسین با مس برای شکوفه ها ممکن است برای جلوگیری از گسترش لازم باشد.

مهم ترین بیماری های درختان به و مبارزه با انها و آفات

۴_ بیماری تاج گل(تومور شاخه)درختان به

ایجاد تجمعات سلولی در یک ناحیه از شاخه و برگ درختان به وجود این بیماری را گزارش میدهد که در ابتدای کار بسیار کوچک و نرم به نظر می آیند و بعد شکل چوبی و سفتی به خود می گیرند .این بیماری زمانی که درجه هوا و رطوبت از حد واسط خود بگذرد پدیدار میشود . 
عامل اصلی ایجاد این بیماری باکتری میباشد که از طریق زخم های ایجاد شده توسط تگرگ و نماتد ها به داخل درخت نفوذ پیدا میکنند .

روی ریشه و ساقه ها تومور ایجاد میشود، در ابتدا کوچک و نرم هستند و پس از مدتی مانند چوب میشود. تومور ها دارای اندازه ها و اشکال مختلفی هستند. سلول های سازنده این تومور بزرگ و تغییر شکل یافته اند. درجه حرارت بین ۲۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد و رطوبت ۸۰ درصد برای این بیماری مطلوب است.
این بیماری توسط باکتری agrobacterium ایجاد میشود. این باکتری ها از طریق زخم های تولید شده توسط نماتد ها، تگرگ و غیره به داخل درخت نفوذ میکنند.

درمان ،کنترل،مبارزه و پیشگیری بیماری تاج گل (تومور شاخه)درختان به 

قبل از کاشت بهتر است بدانیم که محل کاشت نهال به در کدام ناحیه از زمین باشد خوب است ،یعنی آسیب کمتری به او وارد میشود بعد از این عمل ضدعفونی کردن وسایل هرس و کاشت نهال از مهم ترین مراحل کاشتی این نهال حساس می باشد . اگر ابتلای ناحیه ای از درخت را تشخیص دادید حتما آن ناحیه را تا منطقه سلامت در درخت برش دهید . استفاده از رزین روی بخش بریده شده و زخم درختان به تاثیر گذار در امر کنترل بیماری خواهد شد.

مرتب سازی نهال قبل از کاشت.
 ضدعفونی قیچی و ابزارآلات قبل از استفاده.
برش شاخه های آسیب دیده تا ناحیه سالم.
استفاده از روش های درمانی با bouillie 4-5% brodelaise و پوشاندن زخم ها با زرین.
شستوشوی ریشه گیاهچه در محلول bouillie 1% brodelaise یا topas 100 ec 0.025%.

۵_بیماری لکه برگ درختان به 

آسیب رسان ترین بیماری درخت به همین بیماری است که در مناطق سرد و با رطوبت بالا به شدت دیده میشود . در این بیماری ناحیه ی هدف بعد از ابتلا تضعیف و نمیریرد باکه با اینکه آلودگی وجود دارد در ماه های ابتدایی دنبال تغذیه و رشد نمیشوند بلکه خود را در نواحی بیشتر شیوع داده و ناحیه های بیشتر را محل آلودگی میکنند ،بعد از گذشت این اتفاق نیز شروع به تغذیه از سلول های زنده درخت میکنند . در پی این اتفاق گل های درختان خشک شده و شاخه های آن خمیده میشوند ،میوه های جوان پلاسیده و چروک و خشک میشوند . وجود لکه های زرد_خاکستری روی میوه ها در پی این بیماری گزارش شده است . این بیماری که عاملی قارچی دارد در فصل زمستان روی میوه های مومیایی شده درخت و داخل شاخه های خشک درخت به زندگی میکنند تا درسال بعد با آغاز سال رشدی شیوع بیشتری داشته باشند. 

درمان ،کنترل،مبارزه و پیشگیری بیماری لکه برگ درختان به 

جمع کردن شاخه و برگ آلوده از زیر تنه درختان از راهکار های قابل تامل می باشد چرا که زمینه رشدی و شیوع این قارچ را به صورت علنی از میدان جمع آوری میکنید . اگر ناحیه ای آلوده مشاهده کردید بهتر است آن را بریده و بسوزانید و محل برس را با رزین بپوشانید. 

در این رابطه بخوانید : آفات و بیماری های درخت توت

۶_ بیماری کپک پودری (سفیدی درخت)درختان به 

با ایجاد لکه های سفید در اثر آفتاب سوختگی و یا مرگ یاخته ای بر روی برگ درختان زمینه رشد این بیماری فراهم میشود . بیماری کپک پودری نیز نوعی عامل قارچی دارد که علاوه بر برگ درختان به میوه جدید درخت به حمله میکند . بافتی که این قارچ به آن حمله میکند چین و چروک و خشک میشود و در اثر این بیماری میوه ها ترک برمیدارند و به تدریج می پوسند . 

درمان ،کنترل،مبارزه و پیشگیری بیماری کپک پودری درختان به 

داشتن لقتح متعادل برای کنترل این بیماری واجب است و در زمان کاشت خوب است از رقم های مقاوم به این بیماری درختان به استفاده بکنید ،اگر ناحیه ای آلوده در درخت را مشاهده کرید حتما آن را بریده و بسوزانید. 

آفات درختان به 

درخت به علاوه بر اینکه به انواع مختلفی از بیماری دچار میشود شیوع بسیاری از آفات نیز رایج میباشد .مهم ترین آفات درختان به عبارتند از :

مهم ترین آفات درخت به

۱_آفت شب پره درخت به 
۲_پروانه میوه ای شرقی درخت به
۳_حفار شاخه هلو درخت به
۴_حشره فلس دار سن خوزه درخت به
۵_آفت دم قهوه ای درخت به
۶_آفت شیار خوار درخت به

۱_آفت شب پره درخت به

یکی از آفات مهم و مخرب میوه به شب پره می باشد که نوعی بیماری حشره ای به حساب می آید ،این حشره با ایجاد تونل و شکاف هایی روی میوه به آن را باعث از بین رفتن روند درست رشدی میوه و بدشکلی آن میشود ،که این بازار فروش این میوه را خراب میکند.علاوه بر این اتفاق آفت شب پره درخت به با ایجاد زخم هایی روی میوه زمینه ورود انواع بیماری های قارچی و آفات باکتریایی را به داخل میوه فراهم میکند .

زنجیره شب پره ها در تابستان میتوانند در میوه بشکافد و میوهوای همراه با تونل و فضولات به وجود آید. این بیماری به دلیل تخم ریزی و وجود لاروهای شب پره در داخل میوه است.

روش درمان ، کنترل ،مبارزه و پیشگیری آفت شب پره درخت به

مهم ترین روشی که میتوان برای مبارزه با شب پره انجام داد استفاده از تله های فرمونی بر روی شاخه و تنه درخت به میباشد با اینکار پروانه نر را فریب میدهد و به دام می اندازد و از جفت گیری این حشره با ماده خود جلوگیری میکند .
با استفاده از سم پاشی و محلول پاشی میتوان از شیوع هرچه بیشتر این آفت جلوگیری کرد .

تله های حاوی فرمون را میتوان در شاخه های درختان آویزان کرد. این کا باعث میشود پروانه های نر را فریب داده و به دام بیاندازد تا از موفقیت جفتگیری ماده ها بکاهد.
میتوان با کنترل روش های بیولوژیکی روی درختان و خاک اطراف درختان در پاییز اسپری کرد تا پروانه هایی که میوه را مورد حمله قرار میدهند از بین بروند.

۲_ آفت پروانه میوه ای شرقی درخت به

پروانه میوه ای آفتی است که علاوه بر میوه درخت به تاثیر بدی بر روی جوانه ها و سرشاخه درختان به دارد .این پروانه زمستان خود را به صورت لارو زندگی خود را در شکاف درخت در داخل پیله میگذراند .کار اصلی این آفت نفوذ به میوه از طریق دمگل آن است. 

بدترین بیماری ها و آفات درختان به و مبارزه با آنها

روش درمان ، کنترل ،مبارزه و پیشگیری آفت پروانه میوه ای شرقی درخت به 

بهتر است نقاط آلوده را بریده و میوه هایی که آفت زده شده اند را از درخت جدا بکنید . برای جلوگیری از شیوع این بیماری خوب است که از جذب تله  استفاده بکنید . 

۳_آفت حفار شاخه درختان به

یکی از آفات چند فاژ درختان به که علاوه بر این میوه بر روی بسیاری از درختان میوه تاثیر میگذارد آفت حفار شاخه میباشد . زندگی این آفت در زمستان های سرد به طوری است که در زیر پوست درخت محل هایی برای پنهگاه خود درست میکنند و با آغاز بهار با ایجاد حفره هایی بر روی برگ درختان و جوانه ها محل نفوذ خود را به میوه درخت به ایجاد میکند . بعد از رسیده شدن میوه به این حشره با نفوذ به داخل میوه به دالان هایی را در داخل آن ایجاد میکند . 

روش درمان ، کنترل ،مبارزه و پیشگیری آفت حفار شاخه درخت به

هیچ روش دیگری بجز بریدن و سوزاندن نواحی آلوده برای درمان این بیماری وجود ندارد.  

۴_حشره فلش دار سن خوزه درخت به

آفت سن خوزه به بیش از ۱۰۰گونه زنده گیاهی حمله و به آنها آسیب میزند ،این حشره زمستان خود را بر روی پوست درختان و به شکل لارو میگذراند اغلب این بیماری ۲تا۳سال زراعی میتوانند زنده بمانند و آسیب به درخت به را ادامه دهند . این آفت علاوه بر تضعیف درختان به ،عمر اقتصادی آن را نیز کاهش میدهند . 

روش درمان ، کنترل ،مبارزه و پیشگیری حشره فلش دار درخت به

روند استراحت رویشی و اصول آن را رعایت کنید و از آبیاری بیش از حد درختان بپرهیزید . 
شاخه درختان را با اسکراب تمیز کنید .در صورت بالا بودن حجم حمله حشره فلش دار بهتر است محل آسیب و آلوده را بریده و بسوزانید . 

۵_ آفت دم قهوه ای درخت به

این آفت نوعی آفت چند فاگی است که به برخی از نقاط چوبی درخت حمله میکند . زمستان خود را داخل پیله بر روی جوانه درخت به میگذراند ،که همزمان با خروج آن ها حمله خود را به جوانه ها و برگ درختان آغاز میکند . 

روش درمان ، کنترل ،مبارزه و پیشگیری آفت دم قهوه ای درخت به

زمانی که حتی لارو این آفت را بر روی درختان و میوه آنها ملاحظه کردید حتما شاخه های آلوده را ببرید و از باغ خود دور بکنید . 

۶_آفت شیارخوار درختان به 

آفت شیار خوار نیز همانند چند آفت معرفی شده چند فاگی است که به بسیاری از گونه میوه حمله ور میشود ،وجود این آفات در باغ هایی که درختان کهن سالی دارند رواج بیشتری دارد ،محل زندگی لارو و حشره بالغ این آفت بین پوست و چوب درختان به میباشد و از آوند درختان تغذیه میکنند ،به تدریج با بالغ شدن لارو این آفت شیار هایی را در امتدادساقه و شاخه درختان به حفر میکنند که این شیار ها با چشم غیر مسلح نیز قابل رویت می باشد . اگر این بیماری کنترل نشود موجب خشک شدن به یک باره درختان به خواهند شد. 

روش درمان ، کنترل ،مبارزه و پیشگیری آفت شیارخوار درخت به

از زیر پای درختان حتما میوه ها ،شاخه و برگ آلوده را جمع کنید .اگر در نقطه ای از درخت آلودگی زیادی مشاهده کردید حتما شاخه آفت زده را ببرید و بسوزانید . 
 

7_سفیدک سطحی(کپک پودری):

به عنوان یک بیماری رایج درخت به است. مشخصات آن به گونه ای است که به راحتی قابل تشخیص است. با لکه ها یا تکه های سفید تا خاکستری مانند پودر تالک مشخص میشود. بافت های ساکلونت، بیشتر مستعد به ابتلا به آفت کپک پودری است. ایجاد و شدت این آفت به عواملی مثل تنوع گیاه میزبان، سن، شرایط گیاه، شرایط آب و هوایی در طول فصل رشد بستگی دارد.
این آفت در آب و هوای گرم و خشک شدید است. این به این علت است که قارچ برای عفونت نیازی به وجود آب در سطح برگ ندارد. با این حال رطوبت نسبی هوا برای جوانه زنی ها باید بالا باشد. بنابراین این بیماری در کاشت های کپه ای که در آن گردش هوا ضعیف است و در مناطق مرطوب و سایه دار شایع است. با افزایش رطوبت نسبی تا ۹۰٪، بروز عفونت افزایش میابد، اما زمانی که سطوح برگ ها خیس هستند این اتفاق نمی افتد.گیاهان جوان و شاداب نسبت به گیاهان بالغ حساس تر میباشند.
این آفت ساختار کروی شکل دارد به اندازه سر سوزن که ابتدا سفید بعد زرد مایل به قهوه ای و در نهایت سیاه هستند‌. ممکن است به صورت تکی یا گروهی وجود داشته باشند. این ها کلیستوتسیا یا بدن زمستان گذران قارچ هستند.
این آفت بیشتر در قسمت های بالایی برگ مشاهده میشود. همچنین قسمت های پایین برگ ها، ساقه های جوان، جوانه ها، گل ها، میوه های جوان را تحت تاثیر قرار میدهد.
برگ های آلوده ممکن است انحراف پیدا کنند، با تکه های کوچک سبز زرد شوند و زودرس بیوفتند. جوانه های آلوده ممکن است باز نشوند.
این آفت میتواند مواد مغذی مهمی را از گیاه خارج کند و باعث پژمرده شدن و زرد شدن برگ های آن شود.
اگر سطح برگ به اندازه کافی با این آفت پوشانده شود، فتوسنتز مختل میشود و برگ های آلوده زودرس از گیاه میریزند.

جلوگیری و درمان:

حذف قسمت های آلوده گیاهان:
برای شروع باید از نگهدارنده های گیاه استفاده شود تا قسمت هایی از گیاه را که دارای سفیدک قابل مشاهده هستند، برش داده شده و برداشته شوند. اگر این آفت بر روی چند برگ مشاهده شد، باید آن ها را از گیاه جدا کرده و از کمپوست کردن آن جلوگیری شود.

استفاده از مواد شیمیایی:
محلول های شیمیایی و ارگانیک متنوعی برای درمان این آفت در دسترس هستند. متداول ترینشان قارچ کش ها هستند. اگر این آفت در باغ و گلدان های خانگی رخ دهد درمان اهای خانگی ارگانیک مانند جوش شیرین، سرکه سیب یا شیر میتوانند برای درمان سفیدک سطحی مفید و موثر باشند.
 
سفیدک سطحی به تفکیک میوه ها:
بسیاری از گیاهان دارای ارقامی هستند که به نسبت به این آفت مقاوم و متحمل هستند. اما باز برخی واریته ها به این آفت مبتلا میگردند.

در بیماری هایی که زمینه آنها آفت ها هستند به سختی میتوان درخت را درمان کرد و در موارد کمی آفت کش ها پاسخگو میباشند. جهت خرید نهال میوه و مشاهده ارقام نهال به به صفحه اصلی وبسایت نهالستان یشیل مراجعه کنید .