نحوه و زمان کاشت درختان آلو
آشنایی با درختان آلو:
درخت آلو دارای واریته های مختلفی در رنگ های قرمز، زرد، بنفش و... است که میوه ای گرد، کروی، بیضی و کشیده ای دارد که از طعم شیرینی برخوردار است، بسیار گوشتی است که در مرکز آن هسته به نسبت سفت و سختی قرار دارد که مصرف خوراکی ندارد چرا که تلخ است.
علاوه بر مصرف خوراکی از میوه آن برای تهیه لواشک و آشپزی و... نیز استفاده میکنند که خواص بسیاری دارد و سرشار از ویتامین های مختلفی است که در بیشتر مناطق رشد میکند و از رشد آسان و به نسبت سریعی برخوردار است که باردهی بالایی هم دارد طوریکه این گیاه به صورت خوشه ای ظاهر میشود. درباره منشا آلو گفته میشود که این گیاه بومی مناطقی از اروپا، ژاپن و... است. به صورت درختچه ای جمع و جور رشد میکند که شاخه های نرمی دارد و دارای برگ های سبز رنگ روشنی با شیار های ظریف است.
درختی خزان پذیر به شمار میرود طوری که با شروع فصل خزان و پاییز برگ های این گیاه ابتدا تغییر رنگ میدهند و در نهایت به زمین میریزند، توجه داشته باشید که آلو از جمله درختان خزان پذیری است که سطح کشت گسترده ای دارد طوریکه در بیشتر نقاط جهان این گیاه را به صورت بومی کشت میکنند که بیشترین ارقام تجاری آن متعلق به آلوی اروپایی است.
درخت آلو در سایز ها و اندازه های مختلف کوچک تا متوسط بسته به نوع واریته و همچنین شرایط اقلیمی و جغرافیایی رشد میکند. برگ های این گیاه تخم مرغی شکل، بیضی و نوک تیز است که دمبرگ کوتاهی نیز دارد که دارای گلهای کوچک زیبای چند گلبرگی به رنگ سفید و گاها بنفش و قرمز است که در فصل بهار شکوفه میدهد و منظره زیبایی را نمایان میکند. گرده افشانی این گیاه توسط باد و حشرات مختلف به خصوص زنبور عسل انجام میشود. علاوه بر خاصیت دارویی و درمانی کاربرد صنعتی نیز دارد. توجه داشته باشید طبع آلو شیرین و سرد است که نوع خشک شده آن سردی بیشتری دارد، حتی برگ های این گیاه طبع سردی دارد و سرشار از ویتامین های مختلفی است.
خواص میوه آلو:
این میوه سرشار از ویتامین ها و عناصر مفید برای سلامت بدن است. در ادامه به تعدادی از عناصر و همچنین تاثیر و فواید این میوه روی سلامتی بدن اشاره کرده ایم:
_ ویتامین هایی مثل C, B6, B2, A و...
_ عناصری مثل: کلسیم، پتاسیم، آهن، فسفر، منیزیم و...
_ سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیبر
_ کنترل فشار خون
_ بهبود عملکرد دستگاه گوارش
_ کاهش بیماری های اعصاب
_ تقویت کلیه ها
_ پاکسازی خون
نحوه کاشت درختان آلو:
کاشت نهال آلو زمانی قابل انجام است که شما امکان این را داشته باشید که رطوبت مورد علاقه درخت آلو را فراهم نمایید. در خصوص کاشت نهال آلو نیز در نظر داشته باشید که ریشه های این درخت وقتی در آب باشند به خوبی رشد خواهند نمود.
در خصوص کاشت درختان آلو نیز نکته مهم این است که در اوایل زمستان که به صورت خام و به صورت طبیعی رطوبت خاص خودش را دارد، ریشه گیاه هم در حالت طبیعی، به صورت خوابیده است و متوجه آسیبی نخواهد شد. نتایج کاشت آلو نیز در اوایل تابستان به خوبی قابل مشاهده است.
در هنگام کاشت و خرید نهال آلو، به این مورد توجه کنید که خاک خود را بهتر است یک ماه زودتر آماده سازی نمایید.
انجام این کار میتواند به شما کمک کند تا تمامی مواد آلی مهم خاک به طور کامل در خود خاک ذخیره شود در این حالت نیز درخت آلوی مربوطه در سریع ترین حالت ممکن رشد خواهد کرد و شما نیز باید به آن توجه داشته باشید.
در هنگام کاشت درخت آلو باید به خاطر داشته باشید که ریشه هایی که به طور کلی آسیب دیده اند بلند هستند. در این حالت شما باید به طور کلی تمامی این موارد و بخش ها را جدا کنید.
جهت این که هوا به راحتی میان ریشه ها گردش کند، شما میتوانید به خوبی ریشه ها را پخش کنید و اطراف بخش ریشه مرکزی را به طور کامل پراکنده و خلوت کنید. در این حالت میتوانید ریشه های درخت آلو را در داخل ظرف برگردانید و در پایین ترین حالت ممکن نیز قرار دهید.
در بخش بعدی نیز باید برای کاشت درخت آلو، گودالی را در زمین ایجاد کنید. پهنای این گودال نیز باید دو برابر ریشه های باز شده گیاه مربوطه نیز باشد. البته عمق گودال نیز باید نسبت به عمق اولیه نهال مربوطه نیز متناسب باشد. شما در این حالت میتوانید نهال یا ریشه را از سطل آب نیز خارج سازید درحالی که ریشه های آن کاملا باز و پخش قرار دارند نیز میتوانید آن ها را داخل گودال قرار دهید.
در این مرحله نیز این بخش را یک دست خودتان نگه دارید درحالی که باددست دیگر خودتان میتوانید به طور کامل گودال مربوطه را پر کنید. در صورت نیاز باید برای پر کردن گودال از یک فرد دیگر نیز کمک بگیرید.
بعد از کاشت نهال آلو باید درخت مربوطه در آب کامل غرق شود، این کار نیز به خاک نهایت کمک رسانی را مینماید تا بتواند به خوبی در اطراف و بخش های مختلف ریشه قرار گیرد و به خوبی اطراف ریشه ها نیز استقرار یابد. این کار میتواند باعث سیراب شدن ریشه درخت آلو نیز شود.
تمامی نهال های آلو نیز باید سال های اولیه زندگی شان تحت بررسی های متنوع قرار گیرند. همچنین میتوانید کارهای مختلف از یک چوب استفاده نمایید به طوری که این چوب با درخت مربوطه پیوند بخورد و این کار باعث رشد نهال مربوطه نیز خواهد شد.
بیشتر بخوانید : زمان کاشت درختان گلابی
انواع کاشت و تکثیر درختان آلو:????
۱. کاشت بذری درختان آلو:
توجه داشته باشید که کاشت بذری این گیاه زیاد معمول و مرسوم نیست و بیشتر کشاورزان از طریق پیوند، قلمه و خواباندن این گیاه را تکثیر میکنند. در کشت بذری این گیاه با توجه به اینکه نیاز به سرمادهی دارد پس از تهیه بذر، بذر ها را ۲ تا ۳ ماه در یخچال و در دمای مناسب نگهداری کنید و سپس آن ها را از یخچال خارج و در بستر خاک گلدان بکارید و پس از آن گیاه را آبیاری کنید و تا زمان جوانه زنی آن را مرطوب نگه دارید که پس از گذشت اندک زمانی بذر گیاه جوانه میزند و شروع به رشد میکند، زمانیکه که گیاه رشد کرد و به حد معینی از رشد رسید نهال به دست آمده را به گلدان بزرگ تر و در نهایت به زمین اصلی منتقل کنید و توجه داشته باشید که در فصل پاییز میتوانید بذر این گیاه را به طور مستقیم در زمین اصلی بکارید تا دوره سرما دهی خود را به طور طبیعی طی کند.
۲. کاشت قلمه درختان آلو:
در کاشت قلمه ابتدا باید یک چاقوی تیز تهیه و قلمه را از شاخه های جوان و از درختانی که باردهی بالایی به همراه کیفیت میوه بهتری دارند تهیه کنید و سپس گودالی را در عمق مناسب ایجاد کنید، میتوانید برای تسریع در رشد از هورمون ریشه زایی استفاده کنید و قلمه را در درون گودال بکارید و با خاک اطراف روی قلمه را بپوشانید طوریکه فقط قسمت کمی از قلمه از خاک بیرون باشد، گیاه را آبیاری کنید پس از گذشت مدتی قلمه ریشه دار میشود و شروع به رشد میکند.
۳. نحوه خواباندن شاخه درخت آلو:
در روش خواباندن به جای اینکه شاخه را از گیاه جدا کنید گودالی کوچک ایجاد کنید و شاخه را در کنار درخت بکارید تا ریشه دار شود زمانی که شاخه ریشه دار شد میتوانید شاخه را از درخت اصلی جدا و به مکان دیگری برای ادامه رشد منتقل کنید.
۴.پیوند زدن درخت آلو:
یکی دیگر از روش های رایج تکثیر به شمار میرود که در این روش که به طرق مختلف بر روی درختان مثمر هسته دار انجام میشود میتوانید بر روی پایه مادری درخت آلو پیوند بزنید.
زمان کاشت درختان آلو:
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در نظر بگیرید این است که آلو جز آن دسته از نهال هایی است که میتواند به راحتی گل دهد.
باید در نظر بگیریم که یخبندان نیز قادر است شکوفه های درختان را به طور کامل نابود سازد. شما باید دمای درخت آلو را به طور کامل حفظ کنید.
همچنین قادر خواهید بود که آن را در مکانی نگه دارید که نور آفتاب به صورت مستقیم می تابد، در شرایطی که ممکن است انجماد به وجود آید استفاده از پشم گوسفند باغبانی نیز از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. اوایل زمستان نیز بهترین فصل کاشت نهال آلو خواهد بود.
فاصله کاشت درختان آلو:
بهترین فاصله ی کاشتی که میتوانیم برای نهال آلو در نظر بگیریم ۴ متر مربع است. این مقدار نیز باید با توجه به شیب زمین و موارد دیگر در نظر گرفته شود. در ادامه نکات مهم پرورش آلو را در نظر میگیریم:????
۱. شما میتوانید بعد از این که درخت مربوطه جوانه زد، آن را از قسمت اصلی جدا سازید و در گلدان آن را بکارید. سپس میتوانید گلدان مربوطه را در یک ناحیه بسیار خنک قرار دهید، به طوری که نور کافی را نیز دریافت میکند، در این حالت جوانه نیز کامل خواهد شد.
۲. بعد از اینکه شرایط یخ زدگی نهال آلو به طور کاملی از بین رفت، در این حالت شما میتوانید برای کاشت نهال آلو یک مکان را انتخاب کنید، البته باید در نظر داشته باشید که نهال مربوطه باید حداقل شش ساعت تابش آفتاب داشته باشد.
۳. در خصوص حفر خاک نیز باید در نظر داشته باشید که خاک مربوطه باید در حدود ۳۰ سانتی متر به طور کامل حفر شود، سپس شما کمپوست را در خاک مخلوط سازید، همچنین خواهید توانست نهال های آلوی جوانه زده را از داخل گلدان برداشت کنید و در داخل خاک آن را بکارید. در بخش آخر برای کاشت درختان آلو میتوانید آن را مطابق با مراحل قبلی به صورت کامل مرطوب نگه دارید.
خاک مناسب جهت کاشت درختان آلو:
برای رشد هر نهال و درختی باید به خاک و محیط مناسب دسترسی داشته باشید. این موارد نیز باید شامل ویژگی های زیر باشند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:????
_ شما باید نهال آلو را به طور کامل در خاک های لومی و زهکشی شده بکارید. نکته مهمی که در این خصوص باید در نظر بگیرید این است که درخت آلو قادر نیست که عملکرد خوبی از خود را در خاک های سنگین یا خاک رس و یا خاک هایی که یه طور مداوم مرطوب هستند از خودش نشان دهد و باید به این مورد نیز توجه کاملی داشته باشید.
_ محیطی که قصد کاشت نهال های آلو را در آن دارید باید به طور کامل بتواند آفتاب به آن محیط برود. تمامی نهال های آلو نیز به صورت کلی و میانگین باید ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید به آن ها بتابد و شما نیز باید به آن توجه داشته باشید؛ چون از اهمیت بالایی برخوردار است و توجه به آن نیز خالی از لطف نخواهد بود.
_ به هیچ عنوان نباید درخت آلو در مناطقی که یخبندان هستند کاشته شوند. باید در نظر داشته باشید که یخ زدگی میتواند درخت آلو را به طور کامل از بین ببرد. همچنین باید به مورد نیز توجه داشته باشید که شکوفه های درخت آلو در برابر هوای سرد نیز از بین خواهند رفت.
_ برای خاک نیز میتوانید از خاک پرلیت و خاک برگ که دارای زهکشی مناسب نیز هستند استفاده کنید. انجام این کار میتواند بر روی روند رشد نهال اثرات مثبتی نیز بر جای بگذارد. نهال آلو نیز در خاک های لمونی شنی بهتر رشد خواهد کرد.
_ ابعاد چاله را میتوانید چیزی در حدود ۵۰ سانتی متر در نظر بگیرید.
آبیاری نهال های آلو:
میزان آبیاری لازم درخت آلو، بستگی به اقلیم محل کاشت نهال آلو دارد؛ اما بهترین میزان آبیاری درخت آلو، هفته ای دو بار است. همچنین محل آبیاری فقط باید پایه تنه درخت و به صورت عمیق باشد.
خیس شدن برگ ها و شاخه ها خطر ابتلا به قارچ ها را در درخت بالا میبرند. از زیادی تیره شدن رنگ قهوه ای پایه تنه، میتوان دریافت که میزان آبیاری بیش از اندازه بوده است. آبیاری بیش از اندازه باعث خفگی ریشه ها میشود.
کوددهی درختان آلو:
عواملی مانند نوع خاک، اندازه و سن درخت بر روی کودی که قرار است به درختان بدهید، موثر خواهد بود. به صورت کلی تغذیه گیاهان در سه سال اولیه کاشت درخت آلو، بسیار موثر خواهد بود و توصیه میشود که در طول این چند ماه برای رشد بهتر درخت آلو از کود های نیتروژنی استفاده کنید.
نهال های آلو برای رشد نیاز به دماهای پایین در طول زمستان با هدف رفع خواب زمستانه دارند. حداقل دمای مورد نیاز برای کاشت نهال آلو، ۲ الی ۱۲ درجه سانتی گراد است. اگر نهال با دمایی بیشتر از این مواجه شود احتمال جوانه زدن آن بسیار اندک خواهد بود.
یکی از سوالات متداول در خصوص کاشت نهال آلو، این است که از چه نوع خاکی باید استفاده کرد؟ شما میتوانید از ترکیب خاک پرلیت و خاک برگ به همراه زهکشی مناسب استفاده کنید تا این نهال بتواند روند رشد خوبی را پشت سر بگذارد. این گیاهان به صورت کلی در خاک های لمونی شنی بهتر رشد میکنند و خاک های مرطوب و سنگین را بهتر از سایر میوه های هسته دار تحمل میکنند.
انواع روش های هرس درختان آلو:
_ یکی از بهترین نکات برای هرس درختان آلو این است که به هیچ عنوان نباید در زمستان عملیات هرس را انجام دهید. بهترین زمان برای هرس درختان آلو، در اواخر فصل زیبای بهار است. هرس کردن به منظور شکل دادن به گیاه انجام میشود. با انجام این کار میتوانید چوب هایی که به صورت مرده و آسیب دیده نیز هستند را به طور کامل از بین ببرید. انجام این کار در فصل بهار میتواند از درخت آلو مراقبت کند، با این کار میوه به راحتی رشد خواهد کرد.
_ یکی از مهم ترین نکات برای هرس نهال آلو این است که به هیچ عنوان نباید در زمستان عملیات هرس را انجام دهید. بهترین زمان برای هرس درخت آلو، در اواخر فصل زیبای بهار است.
_ هرس کردن به منظور شکل دادن به گیاه انجام میشود. با انجام این کار میتوانید چوب هایی که به صورت مرده و آسیب دیده هستند را به طور کامل از بین ببرد. انجام این کار در فصل بهار میتواند از درخت آلو مراقبت کند و با این کار میوه به راحتی رشد خواهد کرد.
_ در خصوص کاشت نهال باید بدانید که بعد از کاشت شما بعد از چند مدت باید به سراغ هرس نهال آلو بروید. باید در نظر داشته باشید که هرس نهال مربوطه باید به خوبی انجام شود. انجام این کار میتواند باعث جلوگیری نهال از هرگونه بیماری شود.
_ در فصل سرد سال، زمانی که نهال خواب است به هیچ عنوان نباید هرس را انجام دهید. در صورتی که این کار انجام گیرد میتوانید برخی بیماری ها و آفات خاص را برای نهال مربوطه در نظر بگیریم.
_ برای کاشت درخت آلو نیز باید بدانید که کاشت با هرس متفاوت است. در صورتی که نهال آلو در زمستان کاشته شود، شیوه هرس آن با زمانی که هسته را در بهار میکارید کاملا متفاوت است.
انواع درخت آلوی ایرانی و خارجی:
۱. نهال آلو برقان: میوه اش درشت و قرمز و تیره است و مزه ی ملس دارد. بیشتر در خشک بار استفاده میشود و عمر اقتصادی اش حدود سی سال است. مقاومت زیادی در برابر سرما دارد.
۲. آلو آنجلا: این گونه آلو دیر گل، از سال دوم بار میدهد و مقاومت بسیاری نسبت به سرما دارد. رنگش بنفش تیره است و حدود ۹ ماه در سردخانه دوام می آورد.
۳. آلو خونی: میوه ای کمیاب به رنگ قرمز خونی است. نسبت به سرما مقاوم است و تا دمای ۴۲ درجه سانتی گراد نیز تحمل گرمایی دارد.
۴. آلو زرد اراک: این گونه نهال آلو بومی ایران و دیرگل است. طعم آن تقریبا ترش است و پوسته اش به رنگ زرد و کمی نارنجی است. قیمت نسبتا بالایی دارد و در گرما رشد و باردهی مطلوب تری دارد.
۵. آلو بخارا: این آلوی زرد رنگ بسیار خوش طعم بوده و در خشکبار نیز کاربرد زیادی دارد. کاشت نهال آلو بخارا در اقلیم سردسیر صورت میگیرد و مقاومت بسیاری بالایی تا دمای ۳۰ درجه زیر صفر را دارا است.
۶. آلو اختری: این میوه در برابر خشکی و سرما مقاوم است و در اکثر خاک ها قابلیت رشد دارد. به مدت ۵ ماه میتواند در انبار سالم بماند. تا ۱۱ سالگی به هرس نیازی ندارد. مزه ای شیرین و ملس و اندازه ای درشت و بافتی نرم دارد.
۷. آلو خرمایی: این رقم دیرگل، مناسب کاشت در مناطق سردسیر است و عمر اقتصادی اش حدود ۲۳ سال است.
۸. آلو سیاه: این رقم نهال آلو بومی بلژیک و دیرگل است. این درخت، مقاوم است و عمری طولانی دارد. مناسب کشت در مناطق معتدل است. مزه میوه اش شیرین است و در صنعت خشک بار نیز کاربرد دارد.
۹. آلو شرابی: این رقم دیرگل است و محیطی غرقابی را دوست نمیدارد. در آب و هوای مدیترانه ای بهترین رشد را دارد. طعم آن بسیار لذیذ است و در کشور ما ایرانونیز،بسیار طرفدار دارد.
۱۰. آلو کالیفرنیا: این رقم آلو دیرگل است و طول عمر اقتصادی اش بیش از ۲۶ سال است. این درخت مقاومت خوبی نسبت به خشکی دارد. اقلیم های سردسیر، معتدل و کوهستانی مناسب کاشت نهال آلوی کالیفرنیا هستند. میوه هایش درشت، شیرین و ملس هستند.
۱۱. قطره طلا: این گونه آلو، زرد و گاها رو به سبز است. مقاومت بالایی نسبت به آفات و بیماری ها دارد و در فصول گرم تقریبا هر هفته ۲۲ لیتر آب احتیاج دارد.
۱۲. شابلون میان رس: این گونه دیرگل، بومی اروپا است؛ مقاومت بسیار خوبی نسبت به سرما و همچنین آفات و بیماری ها دارد. عمر اقتصادی اش بیش از ۲۴ سال است و طعم بسیار دلنشینی دارد.
۱۳. شایرو: این گونه از سال سوم بار میدهد. مزهدای ملس و اندازه ای کوچک دارد. زرد رنگ است و نهال آلوی اصلاح شده است.
۱۴. لومبارد: میوه این گونه ارغوانی رنگ و بیضی شکل است. گوشتی نرم و طعمی شیرین و گس دارد.
۱۵. یلواگ: این رقم پیوندی است و درشت و شیرین و آبدار است. رنگ آن زرد میباشد.
۱۶. بوربانک: این گونه قرمز رنگ با هاله های سبز است. درشت و ترش مزه است. کاشت نهال آلو بوربانک برای صنعت لواشک و کمپوت سازی نیز استفاده میشود.
۱۷. تخم مرغی: این گونه دیرگل، از،سال سوم شروع به باردهی میکند. رنگش سیاه است و شکل تخم مرغی دارد. بسیار آبدار و ملس است.
۱۸. بوراکا: از خانواده آلو سیاه است و اندازه ای متوسط دارد. این گونه نهال آلو، مقاومت خوبی نسبت به بیماری شارکا دارد.
در نهالستان [یشیل نهال] به ارائه بهترین و باکیفیتترین نهالها افتخار میکنیم. هدف ما کمک به شما در ایجاد باغها و مزارع سرسبز و پربار است. در مجموعه ما میتوانید انواع نهالهای میوه، درختان زینتی، و گیاهان مختلف را پیدا کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده محصولات متنوع، و دریافت مشاوره تخصصی، شما را دعوت میکنیم تا به صفحه اصلی نهالستان ما سر بزنید. در این صفحه میتوانید تمامی اطلاعات مورد نیاز برای خرید اینترنتی نهال آلو و انگور و ... های باکیفیت را به دست آورید و با اطمینان کامل خرید کنید.
منتظر حضور شما هستیم تا تجربهای بینظیر از خرید نهال داشته باشید و به باغ یا مزرعه خود جان تازهای ببخشید.