مزایا و معایب نهال گردو خوشه ای
نهال گردو خوشه ای:
نهال گردو خوشه ای از جمله نهال های بسیار محبوب در ایران عزیز خودمان میباشد. نهال گردو خوشه ای دو نوع ایرانی و فرانسوی دارد که از قضا هر دو نوع آن در ایران خودمان وجود دارد.
خصوصیات این دو نوع مشابه هم هستند و تنها تفاوت ریزی که دارند این است که در یک گونه مغز آن درشت تر از گونه ی دیگر میباشد.
جالب این است که نهال های گردوی خوشه ای ایرانی، از کیفیت بالاتری نسبت به ارقام وارداتی برخوردار میباشد.
نهال های وارداتی طی بارگیری و رسیدن به ایران اغلب در راه از بین میروند.
نهال گردوی خوشه ای دارای دو گونه پایه بلند و پایه کوتاه میباشد. ارتفاع نوع بلند آن ۱۲ الی ۱۵ متر و ارتفاع نوع کوتاه آن ۷ الی ۸ متر میباشد.
نهال گردو خوشه ای از ارقام نهال بذری و پربار قدیمی باغات گردو محسوب میشود.
درخت گردوی خوشه ای ویژگی بارزی دارد که میوه دهی با تعداد بالا در هر شاخه یکی از مشخصه های آن است. شکل و مغز این میوه برای در ارقام مختلف متفاوت است.
در بیشتر ارقام نهال میوه ها ساختار بیضی شکل و یا همان تخم مرغی دارند. رنگ مغز گردو هم در برخی ارقام هم سفید و برخی دیگر سفید شیری است.
برای مجموع نهال های گردوی خوشه ای زادگاه خاصی مطرح نیست. هر کدام از ارقام در کشور های متفاوتی مشاهده شده و به دیگر کشورها راه پیدا کرده است.
میتوان گفت شناخته شده ترین نهال خوشه ای توسط ایران و فرانسه معرفی شده است.
بهترین نهال گردوی خوشه ای در مناطق سردسیر و یا معتدل میباشد. این نهال تحمل سرمای بالایی دارد اما در سرمای زیاد ممکن است آسیب ببیند. بهتر است در مناطقی به کاشت برسد که بتواند دوره سرما را بدون آسیب پشت سر گذاشته و از سرمای بیش از حد رنج نبرد.
در مقابل از مشخصات دیگر این نهال حساسیت به گرماست که لازم از در انتخاب منطقه برای کاشت دقت لازم به خرج داده شود.
نهال گردوی خوشه ای در هر خوشه ۱۰ تا ۲۵ عدد گردو جای میدهد.
از انواع مهم نهال گردوی خوشه ای؛
نهال گردوی خوشه شه ای پاکوتاه
نهال گردوی خوشه ای اسرائیلی
نهال گردوی کوپه ای چندلر
نهال گردوی خوشه ای کانادایی
نهال گردو خوشه ای پاکوتاه ترکیه
نهال گردو خوشه ای زود بازده آمریکایی
بهترین نوع گردو خوشه ای، نهال گردوی خوشه ای کانادایی است. این نهال با ویژگی های بی نظیر خود توانسته سهم بزرگی از بازار را برای خود دست و پا کند.
درخت گردوی خوشه ای به دلیل ویژگی های خاص خود مانند پوشش بالایی برگ ها، مقابل در برابر بیماری ها و آفات و عمر طولانی خود در بسیاری از مناطق کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این درخت به طور معمول بعد از پنج سال کاشت، شروع به باردهی میکند و هر ساله برای دوره باردهی حداقل ۲۰ سال زمان نیاز است. البته توجه داشته باشید که میزان محصول تولیدی توسط درخت گردو خوشه ای به عوامل مختلفی مانند عمر درخت شرایط آب و هوایی، کیفیت خاک و میزان مراقبت هال لازم بستگی دارد.
در شرایط مساعد نهال گردوی خوشه شه ای قادر است ۲۰۰ کیلو گرم در هر هکتار محصول تولید کند و حتی در برخی موارد بیشتر از این میزان نیز ممکن است.
عمر مفید درخت گردو خوشه ای به یک قرن نیز میرسد، اما باید بدانید که هر درختی تا یک سنی میتواند باردهی زیاد و اقتصادی داشته باشد. درخت گردو خوشه ای حدود ۲۵ تا ۳ سال عمر مفید دارد.
در مورد نهال بیشتر بخوانید : هرس درختان و نهال ازگیل
پرورش نهال گردوی خوشه ای:
در چکیده توضیحی که درباره ی پرورش نهال گردوی خوشه ای میدهیم، باید بگوییم که؛
برای اقدام به کاشت نهال گردو خوشهدای، بهتری فصل، اتمام فصل سرما میباشد.
زمن رسیدن کامل گردو پوست سبزرنگشان ترک خورد و از درخت میریزند.
مناسب ترین فاصله برای کاشت نهال گردوی خوشه ای فاصله ۷*۷ میباشد تا ریشه ها فضای کافی برای رشد داشته باشند و عمق چاله به مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ سانتی متر برای کاشت این نهال کفایت میدهد.
از ضرورت های نیازی گردوی خوشه ای نیاز سرمایی اوست که حتما باید دریافت کند.
این گردوی دو روش بذری و نهال قابل کشت است.
نهال گردوی خوشه ای پاکوتاه مناسب کشت در مناطق نیمه گرمسیر و معتدل میباشد که این درخت در طول خواب زمستانه اش سرمای -۱۱ درجه سانتی گراد را متحمل است. پس از شروع رشد شرایط-۲ تا -۳ درجه سانتی گراد برگ ها و شاخه های را از بین برده و محصول را کاهش میدهد.
همچنین دمای بلای ۳۸ درجه سانتی گراد نیز موجب آفتاب سوختگی پوست سبز و چروکیدگی مغز گردو میشود و گاهی اوقات میوه ها نیز پوک میشوند.
درخت گردو به خاطر داشتن ریشه های گسترده و عمیق نیاز به خاکی با عمق حداقل ۱/۵ تا ۲ متر دارد. اراضی با قابلیت زهکشی برای کاشت نهال گردو خوشه ای بسیار مناسب هستند. همچنین خاک های آهکی و خنک به رشد این گونه کمک میکند. عمق کم، خاک سفت و رطوبت راکد موجب پوسیدگی ریشه نهال گردوی خوشه ای میشود.
همچنین آبیاری این نهال نیز بسیار حائز اهمیت است. در بین سیستم های آبیای، مناسب ترین روش برای آبیاری نهال گردوی بابلر، سیستم بابلر میباشد. همچنین از آبیاری این درخت در پاییز و زمستان خودداری شود زیرا که موجب سرمازدگی نهال میشود.
هرس درخت گردوی خوشه ای نیز شامل ز بین بردن شاخه های بیمار و خشک و شاخه هایی با زوایای حادثه که نور خورشید به آن ها میرسد، میباشد.
با توچه به سن درخت و نتیجه آزمایش تجزیه خاک و برگ، به ازای هر اصله باید سالیانه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم ازت خالص در دو نوبت و کود ازته از نوع سولفات آمونیوم و یا اوره داده شود.
* بررسی مزایا نهال گردو خوشه ای:
_ از مهم ترین مزایای درخت گردوی خوشه ای میزان بالای باردهی آن است. در واقع محصول آن در همان سال های ابتدایی کاشت قابل برداشت میباشد. یعنی لازم نیست که باغبان یا کشاورز زمان طولانی را صبر کند تا درخت او بردبار بنشیند. بنابراین از لحاظ اقتصادی درخت کاملا به صرفه ای به شمار میرود.
_ از دیگر مزایای درخت گردوی خوشه ای قیمت مناسب آن است. این نهال نسبت به سایر گونه ها دارای قیمت خوبی است. اگر شنا دارای باغ یا زمین کشاورزی هستید میتوانید یا خرید تعدادی زیادی نهال گردو خوشه ای به سود خوبی دست پیدا کنید.
_ بهترین نوع گردو معمولا دارای پوست نازکی میباشد. درخت گردو خوشه ای نیز دارای محصولاتی با پوست نازک است.
_ بسیاری از انواع نهال گردو ممکن است در مناطق سردسیری رشد نکند و محصولی ندهد. اما درخت گردو خوشه ای در مناطق سردسیر و کوهستانی نیز پربار است و محصول خوبی دارد. بنابراین ویژگی مقاومت بالا، شرایط این درختان رل برای کاشت در مناطق سردسیری نیز مهیا میکند.
_ یکی دیگر از مزایای درخت گردوی خوشه ای ریشه محکم آن است. بنابراین این نسبت به تغییرات ناگهانی که ممکن است در بافت خاک ایجاد شود مقاومت لازم را دارد. این ویژگی سبب میشود درخت گردو خوشه ای در برابر وزش های شدید باد و طوفان های فصلی آسیب نبینند و مقاومت لازم را داشته باشند.
_ مغز گردو خوشه ای بسیار مقوی و برای سلامت بدم مفید است. یکی از مزایای گردو خوشه ای طعم متفاوت و بی نظیر محصول آن است.
محصول گردو نهال خوشه ای : نهال گردو خوشه ای فرانسه
بررسی معایب درخت گردوی خوشه ای:
این درخت علاوه بر مزایا که در بخش قبل در مورد آن صحبت کردیم، معایبی نیز دارد که در این بخش به شرح معایب درخت گردوی خوشه ای میپردازیم؛
_ نهال گردوی خوشه ای به هرس کاری منظم نیاز دارد. اما هرس این نوع درخت، کار دشواری میباشد. زیرا درخت گردوی خوشه ای دارای شاخه های فراوان در ابعاد مختلف میباشد. بنابراین برای هرس این نوع درخت باید مهارت و تجربه کامل را داشته باشید. در هر حال نوع هرسکاری درخت گردوی خوشه ای جز معایب گردو خوشه ای به شمار میرود.
_ نهال گردوی خوشه ای در برخی مواقع نسبت به نوع خاک حساسیت زیادی نشان میدهد. بنابراین میتوان گفت یکی از معایب گردو خوشه ای حساسیت آن به نوع خاک و درصد شن و ماسه نسبت به ترکیب شن روسی و لومی میباشد. به گونه ای که اگر مقدار شن و ماسه خاک بیشتر باشد نهال آسیب میبیند و در روند رشد آن اختلال ایجاد میشود.
_ از معایب درختان گردو خوشه ای این است که برای هر منطقه آب و هوایی مانند مناطق گرمسیری چندان مناسب نیست. بنابراین اگر در شرایط آب و هوایی گرم و خشک زندگی میکنید به شما توصیه میکنیم سراغ کاشت نهال گردوی خوشه ای نروید.
_ برخی از معایب گردوی خوشه ای به محصول یا مغز گردوی آن برمیگردد. به طوری که مصرف بیش از اندازه ی مغز گردوی خوشه ای باعث ایجاد چربی در بدن و یا چاقی میشود. همچنین مصرف زیاد این مغز برای گرن مزاج ها و افرادی که دارای طبع گرم هستند مناسب نیست.
در نهالستان [یشیل نهال] به ارائه بهترین و باکیفیتترین نهالها افتخار میکنیم. هدف ما کمک به شما در ایجاد باغها و مزارع سرسبز و پربار است. در مجموعه ما میتوانید انواع نهالهای میوه، درختان زینتی، و گیاهان مختلف را پیدا کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده محصولات متنوع، و دریافت مشاوره تخصصی، شما را دعوت میکنیم تا به صفحه اصلی نهالستان ما سر بزنید. در این صفحه میتوانید تمامی اطلاعات مورد نیاز برای خرید نهال گردو یا قیمت نهال گردو و انگور و ... های باکیفیت را به دست آورید و با اطمینان کامل خرید کنید.
منتظر حضور شما هستیم تا تجربهای بینظیر از خرید نهال داشته باشید و به باغ یا مزرعه خود جان تازهای ببخشید.